Ohjelma > Sunnuntain ohjelma (Viikonlopun ohjelmakartta)

Sunnuntai 30.3

Päiväohjelma kello 11-17

Juvenes Ziberia (myyntipöydät, auki 17 saakka)
Werstas - Auditorio
Werstas - Työväentalo, 2. kerros
Vooninki, TR1 taidehalli
Werstas - Mestari, 2.kerros
Kahvila Nostalgia / Sarjakuvataiteilijoiden päiväkahvit
Signeeraukset
Werstas - Bertel, 2. kerros / Pienlehtimarssi (auki 17.00 saakka)

Iltaohjelma ja klubit
Lopettajaiset Plevnassa

Werstas - Auditorio

11.00Sandman 25-vuotta
Neil Gaimanin klassikoksi kasvanut sarjakuva Sandman täyttää 25 vuotta. Miten Gaiman onnistui muuttamaan lähes unohduksiin vaipuneen DC-hahmon yhdeksi kaikkien aikojen suosituimmista sarjakuvahahmoista? Sandman alkusoinnusta maailmojen loppuun ja valvojaisiin.
12.00Supersankarit Hollywoodissaa
Lepakkomies, Hämäkkimies, Rautamies ja kumppanit eivät tätä nykyä seikkaile vain sarjakuvissa, vaan ovat tuttuja ennen kaikkea Hollywoodin suurbudjettisista elokuvista. Millaiselle yleisölle supersankarielokuvia tehdään? Millaisessa muodossa sankarit siirtyvät sarjakuvien sivuilta valkokankaalle? Miten sarjakuvien ja sarjakuvafilmatisointien maailmat vaikuttavat tosiinsa? Mistä johtuu tämänhetkinen supersankarielokuvabuumi?
13.00Hei Mail-Man
Katsaus Marvelin Suomessa ilmestyneiden supersankarisarjakuvien lukijakirjeisiin! Mikä tapaus sai nuoret miehet keräämään nimiä adressiin? Mitä kamalia taka-ajatuksia mahtoikaan olla suihkuun piirretyn Kykloopin taustalla? Sekä vastaus ikuisuuskysymykseen: jos kaikki supersankarit tappelisivat, kuka voittaisi?
14.00JP Ahonen: Perkeros
JP Ahonen valottaa yhteistyössä KP Alaren kanssa juonitun Perkeros-sarjakuvaromaanin taustoja, työprosessia ja tulevaisuutta, sekä vastailee yleisön kysymyksiin.
15.00Telltale Games - kuinka lisenssipelit pelastivat seikkailupeligenren
Lisenssipelejä pidetään usein suoranaisena kirouksena. Lisenssi tarkoittaa kiirettä, hutilointia ja kelvotonta peliä. Silti, joskus tunnettu lisenssi on myös ovi rikkaaseen taustamaailmaan. Ja amerikkalaiselle Telltale Games -studiolle sarjakuva-aiheiset lisenssit olivat samalla tapa herättää eloon kokonainen henkihieverissä kitunut peligenre: vanhan polven seikkailupelit.
16.00Pyyhkikää pois viittaus vessapaperiin ja hautausmaihin
Ohjelmassa käsitellään Muumi-sarjakuvan syntyä, sen suhdetta kirja- ja animaatiosarjaan sekä paneudutaan siihen, mitä aiheita sarjakuvassa ei saanut käsitellä.

Werstas - Työväentalo, 2. kerros

11.00Kunniavieras Tiitu Takalon haastattelu
Haastattelussa sarjakuvataiteilija Tiitu Takalo, vuoden 2014 Tampere Kupliin kunniavieras.
12.00Judge Dredd - Propagandan mies
Vaikka Mega City Ykkösen kovin lainvalvoja Joe Dredd onkin tuominnut hyypiöitä kuutioihin jo yli 35 vuoden ajan, mikään sananvapauden ja demokratian puolustaja hän ei ole juuri ollut. Tutustummekin siihen missä muodossa sensuuri ja propaganda ovat esiintyneet Judge Dredd sarjakuvissa vuosien varrella. Samalla esitellään myös ne muutamat kerrat kuin sarjakuva itse on joutunut sensuurin uhriksi.
13.00PANIIKKI! 1950-luvun Amerikkalainen sarjakuvahysteria ja maailman vaarallisin sarjakuvalehti
Yhdysvalloissa syntyi 1950-luvun alussa moraalinen paniikki sarjakuvalehtien vaikutuksesta lapsiin ja se johti tiukkaan sarjakuvasensuuriin. Eräs eniten huolestuttanut lehti oli nimeltään Panic. Kuinka paha se todella oli?
14.00 Kerrassaan merkillisiä vaihtoehtotodellisuuksia
LuTyttöneroja, jättirobotteja, vaihtoehtohistoriaa ja I. K. Brunel kuumempana kuin koskaan. Steampunk-sarjakuvissa 1800-luku näyttää hurjalta, rähjäiseltä ja upealta. Kirjailija Magdalena Hai esittelee muutamia parhaista.
15.00
16.00Last Beers with the Makers of Kundipimu
Epäkorrekti keskustelutuokio Kundipimu-lehden tekijöiden ja avustajien kanssa. Mahdollisesti K-18.

Vooninki, TR1-taidehalli

11.00Piirrän sut suohon -karikatyyriturnaus
Piirrän sut suohon on karikatyyrikilpailu, jossa piirretään kuvia julkisuuden henkilöistä. Piirtää saa niin kauan kuin soitto soi ja lopulta ryhmästä valitaan voittaja, joka pääsee eteenpäin seuraavalle tasolle, niin kauan kuin kilpailijoita riittää.
12.00Piirrän sut suohon -karikatyyriturnaus jatkuu
13.00 Piirrän sut suohon -karikatyyriturnaus jatkuu
14.00Piirrän sut suohon -karikatyyriturnaus jatkuu
Piirrän sut suohon -karikatyyriturnaus jatkuu

Werstas - Mestari, 2.kerros

12.00Sarjakuvantekijät ry. Vuoden sarjakuvateko -palkkinnon ja apurahojen jako
Timo Kokkila kertoo lyhyesti Sarjakuva-ammattilaisten järjestöstä, jakaa kuudennentoista Vuoden sarjakuvateko-palkinnon ja Pätkä-apurahat.
13.00 Ilpo Koskela: Rajalinja
Rajalinja on viihdyttävä ja tarvittaessa opettavainenkin sarjakuva juniorijalkapallosta. Pitkän linjan sarjakuvantekijä Ilpo Koskela on tehnyt kirjaan jalkapallotarinoiden lisäksi selvityksen lajin historiasta ja pelitavoista eri puolilla maailmaa.
13.30JJ Nääs: Mourukatit
Mourukatit-sarjat perustuvat todellisiin mouruaviin karvapalloihin, joiden nimet ovat Hobbes (Hobby), Milky ja Kitkat. Jarkko Nääs on koonnut yksiin kansiin kaikille kissanystäville tuttuja kohtauksia, joissa ihmisten läsnäolo ei haittaa kissojen ylivaltaa.
15.00Tampereelle sarjakuvakeskus - avoin keskustelutilaisuus
Tampereelle sarjakuvakeskus -- mitä, miksi ja milloin? Millaista keskusta Tampereen sarjakuvaelämä itselleen kaipaa? Näyttelytilaa, koulutustilaa, sarjakuvakirjastoa, ohjelmatoimistoa vai sarjakuvakirjoilla täytettyä puhelinkoppia Keskustorin keskelle? Avoimessa keskustelutilaisuudessa räiskäytellään ideoita ilmaan ilman todellisuudentajun kahlitsevaa vaikutusta. Nyt mietitään mitä halutaan ja tarvitaan, eivätkä mitkään unelmat ole liian suuria. Tule kertomaan mistä haaveilet tai kuuntelemaan muiden ajatuksia. Sana on vapaa ja puheenvuoroja jakaa Jenni Kallionsivu.

Signeeraukset

Sarjakuvataitelijat signeeraavat

12.00Kunniavieras Tiitu Takalo
13.00Sarjakuva-Finlandia-voittaja
14.00Ilpo Koskela, JJ Näsä

Werstas - Bertel, 2. kerros / Pienlehtimarssi

Avoinna 11-17.00: Pienlehtimarssilla omakustantajat myyvät tuotoksiaan.

Juvenes Ziberia / myyntipöydät

Avoinna 11-17.00: Myyntialue Juvenes Ziberiassa.