Cosplay

Cosplayta on jälleen luvassa Tampere Kupliissa mm. kilpailun, kuvauspalvelun ja photoshoottien muodossa.

Aikataulut tapahtumapäivänä

lauantai
11.00 – 15.00 – Kuvauspalvelu sekä kuvaajan lainauspalvelu, kuvauspiste
15.00 – 17.00 – Kuvauspalvelun avoin oppitunti, kuvauspiste
12.00 – Cosplaykilpailu, Finnkino Plevna 1
14.00 – Photoshoot lähtö, kuvauspiste

sunnuntai
10.00 – 15.00 – Kuvaajan lainauspalvelu, infopiste, Siperia
14.00 – Photoshoot lähtö, infopiste, Siperia

Kilpailu

Plevnan cosplaykilpailuun osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista. Kilpailuun on voinut ilmoittautua yksin tai korkeintaan kolmen hengen ryhmässä. Ennakkoon ilmoittautuneet osallistujat valokuvataan ennen kilpailua, joka pidetään lauantaina klo 12 Finnkino Plevnan ykkössalissa. Arvovaltainen tuomaristo valitsee osallistujista kymmenen parasta jatkoon ja äänestys voittajasta avautuu yleisölle Aamulehden verkkosivuilla lauantain iltapäivästä. Tänä vuonna kilpailuun on voinut toimittaa myös oman taustanauhan, joten yleisö voi odottaa aiempaa kiintoisampia lavaosuuksia. Koska kyse on kuitenkin ensisijaisesti pukukilpailusta, on taustanauhan maksimipituus rajattu yhteen minuuttiin.

Kilpailun tarkat säännöt löydät CFT:n sivuilta. Voit myös ilmoittautua kilpailuun.

Kuvauspiste ja oppitunti

Käy nappaamassa huippulaadukas studiokuva cosplaypuvustasi kuvauspisteellä lauantaina. CFT:n kuvauspiste tarjoaa avuksesi niin valokuvaajan kuin myös ohjaajan. Autamme yhdessä sinua löytämään parhaat mahdolliset eleet, ilmeet ja asennot täydelliseen poseeraukseen ja siten upeaan valokuvaan. Tule yksin tai tule porukalla ja ota kuva tai vaikka tusina. Kuvauspisteen löydät Siperian liikekeskuksen perältä, Media 54:n alueelta.

Lauantain kaksi viimeistä tuntia, klo 15–17, on kuvauspisteellä vuorossa avoin oppitunti. Tällöin paikalla päivystää useita kuvaajia ja ohjaajia, tarjoamassa oppeja niin kuvauksesta, ohjauksesta kuin poseerauksistakin. Tarjoamme erityisesti cosplayharrastajille, että cosplaykuvaajille kädestä pitäen opetusta siitä, miten kameran kanssa studiossa toimitaan ja mitä kannattaa kuviin poseeratessa ottaa huomioon. Voit kokeilla studiokuvausta CFT:n laitteistolla, tai tuoda oman kamerasi mukaan ja kysyä vinkkejä sitä varten. Oppitunnille voi tulla piipahtamaan koska vaan tämän kahden tunnin aikana.

Photoshoot-kuvausmatkat

Finlaysonin alue on mitä upeinta wanhaa Tamperetta – on teollisuusmiljöötä, tiiliseinää, niin ajat nähnyttä kuin myös modernia arkkitehtuuria ja jonkun sortin veden virtaamakin alueella vaikuttaa. Cosplayvalokuvaajan näkökulmasta nämä ovat kaikki mahdollisuuksia upeille cosplaykuville. Kiskohan siis puku niskaasi ja tule mukaan valokuvauskierrokselle eli photoshootille pitkin Finlaysonin alueen maisemia.

Photoshootin ohjaa Tampere Kupliin cosplayaktiivi ja mukaan tulee järjestäjien puolesta useita valokuvaajia. Mukaan ovat tervetulleita cosplayereiden lisäksi myös muut valokuvaajat. Photoshootille lähdetään lauantaina kuvauspisteeltä ja sunnuntaina Tampere Kupliin infotiskiltä Siperiasta. Matkan varrella on mahdollisuus niin sooloposeerauksiin kuin myös ryhmäkuviin. Mikäli sää osoittautuu mahdottomaksi ulkokuvaukselle, kierrämme lyhennetyn Photoshootin alueen sisätiloissa.

Kuvaajan lainaus

Mikäli et halua tai ehdi osallistua yhteiselle photoshootille, tarjoamme myös kuvaajan lainauspalvelua. Voit pyytää kuvaajan ja ohjaajan mukaasi, ottamaan sinusta yksin tai kaveriporukassa kuvia haluamassasi lähialueen sijainnissa. Kyse on siis eräänlaisesta yksityisestä photoshoot-matkasta. Tiedustele vapaita kuvaajia lauantaina kuvauspisteeltä sen aukioloaikana tai sunnuntaina klo 10-15 Tampere Kupliin infopisteeltä Siperiasta.

Ota yhteyttä

Voit ottaa sähköpostitse yhteyttä osoitteeseen:
cosplay (ät) tamperekuplii (piste) fi

Puhelimitse cosplayasioissa sinua palvelevat:
Tiina Uusi-Rasi - 045 8919141
Kyuu Eturautti - 050 5950047

Kissakarhu
Panimoravintola Plevna
Bard & Jester
Sammakko
B2
Omoi
Fantasiapelit
Urumi
iroiro.fi
Lehmäoja
Sir Roi
Puolenkuun Pelit