Julkistukset > Lempo Kustannus

Festarijulkistuksia - Lempo Kustannus

Niskatuki ja muita sarjakuvia
Olen kuvakone (P.A. Mannisen kootut 8)

Niskatuki ja muita sarjakuvia

ISSN 978-952-5938-27-2
Tekijä: Ville Hänninen – Harri Römpötti (toim.)
Julkaisija: Lempo Kustannus
Sivumäärä: 80 sivua
Hinta: 20 € (festaritarjous 15 €)

Kirjallisuuden puolella kustannustoimittajat auttavat hyvän kehittämisessä erinomaiseksi. Sarjakuva-alalla ammattikuntaa ei käytännössä ole, ainakaan Suomessa. Piirtäjä on oman itsekritiikkinsä ja kollegoidensa kommenttien varassa.

Koneen säätiön tukemassa Tarinoita takomassa -hankkeessa kriitikot Ville Hänninen ja Harri Römpötti ohjasivat keskustelemalla seitsemää taiteilijaa muokkaamaan käsikirjoituksiaan. Mukana olivat Heta Bilaletdin, Aapo Kukko, Eeva Meltio, Emmi Nieminen, Aino Sutinen, Jari Vaara, Emmi Valve.

Keskustelun tuloksena syntyneen Niskatuki ja muita sarjakuvia -antologian tarinat ovat luettavissa albumina, mutta ne poikivat myös näyttelyn. Niskatuki/Headrest-näyttely saa maailman ensi-iltansa huhtikuun alussa Sveitsissä, arvostetulla Fumetto-festivaalilla. Sen jälkeen se siirtyy toukokuussa Napolin Comiconiin ja syyskuussa Helsingin sarjakuvafestivaalille.

Albumi sisältää englanninkieliset käännökset.Olen kuvakone (P.A. Mannisen kootut 8)

ISBN978-952-5938-29-64
Tekijä: P.A.Manninen
Julkaisija: Lempo Kustannus
Sivumäärä: 96 sivua
Hinta: 15 euroa

P.A. Manninen piirtää sarjakuvia kuin kone, joten aina välillä hän on joutunut turvautumaan toisten ihmisten käsikirjoituksiin, ettei joutuisi lepäämään omien ideoiden toteuttamisen väleissä.

Tämä on toivealbumi kaikille, jotka vihaavat Mannisen tyhmiä ja väkivaltaisia törkysarjakuvia, sillä mukana on aivan muiden ihmisten kirjoittamaa tyhmää ja väkivaltaista törkyä. Ja tietysti kivoja pehmoeläimiä, jääkaappeja ja maailmanloppu!

Mukana kirjoittajina ovat mm. Johanna Sinisalo, Petri Hiltunen, Toni Jerrman, Aura Ijäs ja Jyrki Linnankivi.Bard & Jester
Kissakarhu
Panimoravintola Plevna
iroiro.fi
B2
Puolenkuun Pelit
Sir Roi
Fantasiapelit
Omoi
Urumi
Sammakko
Lehmäoja