Julkistukset > Suuri Kurpitsa

Festarijulkistuksia - Suuri Kurpitsa

Minä, Mikko ja Annikki

Keskiyön dynamo

Minä, Mikko ja Annikki

ISBN 978­952­9887­88­0
Tekijä: Tiitu Takalo
Julkaisija: Suuri Kurpitsa
Sivumäärä: 248 sivua
Hinta: 28 euroa

Minä, Mikko ja Annikki on omaelämäkerrallinen rakkaustarina ja remonttipäiväkirja, mutta se kertoo myös kyläpahasen kasvutarinan maan merkittävimmäksi teollisuuskaupungiksi. Kaupunki kasvaa käsi kädessä tehtaiden tuotannon kanssa. Rakennetaan kaupunginosa työläisten kodeille ja kaupunginosaan kortteli, joka nimetään myöhemmin Annikiksi.

Vuonna 1966 kaupunginosa saa uuden asemakaavan, joka antaa purkutuomion kaikille 1900-­luvun alussa valmistuneille rakennuksille. Annikki ei kuitenkaan antaudu suosiolla. Syntyessään kortteli oli vain yksi ruutu asemakaavassa. Ainutlaatuiseksi Annikin tekee se, että vain se jää muistuttamaan Tampereen historiallisesta työläiskaupunginosasta.


Minä, Mikko ja Annikki kuvaa taistelua vanhojen rakennusten ja asumiskulttuurin puolesta. Kirja kertoo myös haaveilusta ja haaveilun riskeistä. Toteutuva unelma saattaa suuruudessaan kauhistuttaa. Unelmiin uskominen on eteenpäin vievä voima. Yhteiset unelmat muuttavat maailmaa.

TIITU TAKALO (s. 1976) on tamperelainen sarjakuvantekijä, kuvataiteilija ja pienkustantaja, joka julkaisi 2001-­2007 seitsemän numeroa naisten tekemään sarjakuvaan keskittynyttä Irtoparta­lehteä. Hänen sarjakuviaan on julkaistu myös ruotsiksi, puolaksi, portugaliksi, englanniksi, venäjäksi, hollanniksi, ranskaksi ja unkariksi.

Keskiyön dynamo

ISBN ISBN 978­952­9887­89­7
Tekijä: Ville Pirinen
Julkaisija: Suuri Kurpitsa
Sivumäärä: 248 sivua
Hinta: 12 euroa

Tarina alkaa missäpä muualla kuin Porin Sokos Hotel Vaakunan ravintolassa, jonne työtön sähköasentaja Tenho Kakkinen on lähtenyt vanhojen ammattikoulukavereidensa Tetsan, Skönden ja Rekan kanssa katsomaan rockabilly­yhtye Matcboxia.

Bändi on parhaat päivänsä nähnyt, mutta sen suurin hitti Midnite Dynamos jaksaa käynnistää hämmentävän ja väkivaltaisen jännitysnäytelmän. Spektaakkeli vei meidät länsimaisen sivilisaation tuhoutumisen jälkeiseen aikaan, jolloin henkiinjääminen saattaa olla kiinni polkupyörän dynamojen tuottamasta energiasta.

Absurdit aasinsillat yli synkän tajunnanvirran palavat kitkerästi savuten, kun kohtalo heittelee Tenho Kakkista läpi takaumien, unijaksojen ja maailmanlopun visioiden. Skaala on yhtä mieletön kuin Tapani Kansalla, joka versioi Matcboxin Rockabilly Rebelin suomeksi otsikolla Rockabilly paukkuu.

1973 Kiteellä syntynyt ja sittemmin Tampereelle asettunut Ville Pirinen on poikkeuksellisen luova ja tuottelias sarjakuvantekijä, kuvataiteilija ja musiikkimies. Suuri Kurpitsa on julkaissut hänen albuminsa Tärkeitä asioita (2011) sekä seitsemän Yhesti yhes paikas ­sarjan kokoelmaa (2009­2013). Pauli Kallion käsikirjoittama Ornette Birks Makkosen seikkailut on ilmestynyt yhdeksänä albumina. Seremonia, Grillin' Willie And The Vegetarians, Black Audio, Digitaalimiehet ja Steel Mammoth kuuluvat Pirisen bändeihin.iroiro.fi
Panimoravintola Plevna
B2
Urumi
Omoi
Kissakarhu
Puolenkuun Pelit
Sir Roi
Lehmäoja
Sammakko
Bard & Jester
Fantasiapelit