Julkistukset > Huuda Huuda

Festarijulkistuksia - Huuda Huuda

Irène ja irtolaiset
Sisältää pieniä osia

Irène ja irtolaiset

ISBN 978­952­5724­60­8
Tekijät: Florent Ruppert & Jérôme Mulotri
Käännös:Viljami Jauhiainen
Julkaisija: Huuda Huuda
Sivumäärä: 128 sivua
Hinta: 19 euroa

Irène ja irtolaiset on tarina nuoresta naisesta, turhautumisesta, raivosta ja elämän irtolaisuudesta.

Irène on 24­vuotias opiskelija, joka työskentelee osa­aikaisesti paperikaupassa. Hän kertoo lukijalle poistattaneensa toisen rintansa ollakseen kuten oikea amatsonisoturi ­ joka käyttää tekorintaa. Arkisin hän haastattelee Pariisin asunnottomia ja kantaa mukanaan sapelia, nukkuu sen kanssa. Hän kuvittelee olevansa sarjakuvasankari ja osaavansa lentää.

Irènen tarina on kuvaus syöksykierteestä. Tapahtumasarja on saanut alkunsa jo kauan ennen tämän teoksen alkua. Irènen haaveet tuntuvat mahdottomilta, hänen tekonsa jäävät puolitiehen ja ihmissuhteensa ovat irtonaisia. Irènen äiti ja sisko tulevat Pariisiin mennäkseen oopperaan, mutta eivät kysy Irèneä mukaan. Hän haaveilee monin tavoin itsemurhasta ­ ehkä häntä ei ole olemassakaan. Iréne syöksyy yhä uudelleen fantasioihin, koreografisiin väkivallan kuviin Pariisin kattojen ylle, joissa vain hän itse määrittelee leikin suunnan.

Iréne ja irtolaiset on ranskalaisen tekijäparivaljakon Ruppert & Mulot'n viides suomennettu teos. Se on kauniisti kuvattu teos ahdistuksesta, syrjäytymisestä ja kaikesta siitä, minkä ihminen jättää julkisivunsa taakse.Sisältää pieniä osia

ISBN 978­952­5724­61­5
Tekijä: Sisältää pieniä osia
Julkaisija: Huuda Huuda
Sivumäärä: 36 sivua
Hinta: 6 euroa

Sisältää pieniä osia on tarina yksinhuoltajaäidin elämän maagisesta käännekohdasta.

Sarjan päähenkilön arjen täyttävät kolme lasta, vastuu ja pakerrus syksyn harmaudessa. Työ kirjastossa Harry Pottereineen tarjoaa kuitenkin pakotien fantastiseen maailmaan. Toden ja epätoden rajat ovat häilyväiset.

Vähämäki piirtää päähenkilöstään hienovaraisen kuvan näyttäen sekä tämän vahvuudet että heikkoudet. Hento lyijykynäpiirros tukee teoksen unenomaisuutta.

Amanda Vähämäki on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia sarjakuvataiteilijoita. Hänen teoksiaan on julkaistu mm. Yhdysvalloissa, Italiassa, Ranskassa, Ruotsissa ja Serbiassa. Sisältää pieniä osia on Vähämäen kolmas suomeksi julkaistu sarjakuva­albumi.Urumi
Puolenkuun Pelit
Lehmäoja
Kissakarhu
Omoi
Fantasiapelit
iroiro.fi
Panimoravintola Plevna
Sir Roi
B2
Bard & Jester
Sammakko